Hannah Gustafsson och Nils Andersson från journaliststudenternas förening är mer än nöjd över vad föreningen lyckades samla in till Musikhjälpen. Foto: SVT

Journaliststudenter bidrog till rekordsiffran i Musikhjälpen

Publicerad

Mittuniversitetets journaliststudenter i Sundsvall har samlat in över 12.000 kronor till Musikhjälpen, som i år slog rekord.

Årets upplaga av Musikhjälpen med temat ''Barn är inte till salu'' slog rekord och samlade totalt in över 74 miljoner kronor.

Journaliststudenternas insamling drevs bland annat genom en tio timmar lång livesändning från universitetet där de gjorde olika lekar eller pratade om samhällsfrågor. Tittarna uppmanades samtidigt att skänka pengar till Musikhjälpen.

De anordnade även till exempel budgivningar på olika grejer som företag och föreningar skänkt till studentföreningen. Då kunde man dels buda hem presentkort, men även signerade sporttröjor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet