Hör dem berätta om relationen till sina följare. Från vänster i bild: Julius Aspman, medhjälparen Daniel Riley och Björn Daniels. Foto: SVT.

Möt Julius och Björn – deras bössa slog alla rekord

Uppdaterad
Publicerad

Orsaborna Julius Aspman och Björn Daniels kom på söndagskvällen fram till glasburen i Umeå efter en hel vecka av mer eller mindre galna upptåg.

Bland annat har de sovit över i en skidlift, åkt långfärdsskridskor i bara underkläder och anordnat luciatåg på ett äldreboende. Under varje utmaning höll de livesändningar i sociala medier där följarna uppmanades att skänka pengar.

Spurtade upp i ledning

Under söndagseftermiddagen rasslade det in mer än 700 000 kr och de tävlade mot bössan ”Med kärlek från Hofors” om att bli årets största insamling. Slutresultatet presenteras först efter årsskiftet, men vid 20-tiden på söndagen hade Julius och Björn samlat in drygt 1,43 miljoner kronor från nästan 15 000 donationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet