Jublande programledare rullade ut banderollen med årets resultat. Foto: SVT.

Programledarna avslöjar: ”Insamlingsrekordet är krossat!”

Uppdaterad
Publicerad

Rådhustorget i Umeå var fullt med folk som tog emot Kalle Zackari Wahlström, Farah Abadi och Molly Sandén efter 144 timmars livesändning. Totalsumman landade på 74 410 363 kronor, långt över fjolårets rekord.

Årets tema var ”Barn är inte till salu” och de insamlade pengarna ska användas i arbetet för att stoppa barnsexhandeln. Publiken klappade i takt till musiken när programledarna fick kliva upp på scenen och ta emot allmänhetens jubel.

– Det är så härligt med frisk luft, det tar man liksom för givet när man är utomhus. Sträckan från buren till scenen är det längsta vi har gått på hela veckan, sade Kalle Zackari Wahlström.

Musikhjälpen Umeå

Hyllade publiken

Molly Sandén har flera gånger under veckan haft känslorna på utsidan när hon pratade om årets budskap, och hon fick frågan av Kodjo Akolor om hur hon ändå har kämpat sig igenom sändningen.

– Jag har bara kunnat titta ut på torget, det har alltid stått någon här ute i kylan och stöttat oss, svarade Molly Sandén.

Rekord i både totalsumma och antal engagemang

Totalt hade tittarna startat 586 000 engagemang för Musikhjälpen under veckan. Detta samlade totalt in 74 410 363 kronor – ett nytt rekord med cirka 25 miljoner kronors marginal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet