Foto: Fredrik Sandberg/TT

94-åring lurad på pengar – tjuven skulle ”kolla elementen”

Uppdaterad
Publicerad

94-åringen som bor på ett serviceboende blev av med alla pengar på sitt konto.

Den 94-åriga mannen bor på ett serviceboende på Tjärna ängar i Borlänge. På torsdagen ringde det en man på dörren som sa sig vara från bostadsbolaget och hans kläder liknande även kläderna som bolagets personal brukar bära.

Mannen sa att han skulle kolla elementen och sa åt 94-åringen att känna på elementet i vardagsrummet medan mannen gick ut i köket.

När 94-åringen påpekade att mannen betedde sig konstigt avlägsnade han sig från platsen och 94-åringen upptäckte då att hans plånbok saknades.

Med hjälp av sin son upptäckte han strax efteråt att hans konto tömts på cirka 20 000 kronor, kvar fanns endast 38 öre. Ingen kod ska ha legat i plånboken.

Händelsen är polisanmäld.

Liknande händelser i Gävleborg

Även i Söderhamn och Hudiksvall har äldre personer lunder dagen lurats av personer som sagt att de ska utföra VVS-arbeten i hemmet. I de fallen kopplar polisen samman händelserna. Man uppmanar nu människor att iaktta försiktighet och inte släppa in okända personer som säger att de ska jobba i hemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.