Advokaten: ”Min klient borde ha frikänts”

Publicerad

Åklagaren yrkade på tio års fängelse för mord men rätten dömde till ett år och sex månaders fängelse för grovt vållande till annans död. Men försvarsadvokaten är inte nöjd.

– Ser man det på det sättet så är det givetvis en framgång men min uppfattning är fortfarande att man borde ha gått hela vägen och frikänna min klient, säger Anders Ericsson, försvarsadvokat.

Nödvärnssituation

Försvaret menar att Högsta domstolen i tidigare avgöranden sagt att för att få tillgripa dödligt våld i en nödvärnssituation så måste två förutsättningar vara uppfyllda.

– Det måste dels vara fråga om att man är utsatt för ett potentiellt livsfarligt angrepp och det måste dessutom vara så att man inte har några andra handlingsalternativ. Min bestämda uppfattning är att båda dom förutsättningarna är uppfyllda här säger, Anders Ericsson försvarsadvokat.

Inte beslutat om överklagande

Anders Ericsson har i skrivande stund inte hunnit prata med sin klient angående domen och vet därför inte om man kommer att överklaga domen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man död i skottdrama utanför Rättvik

Mer i ämnet