Advokaten om Kupolenskjutningen: ”Händelseförloppet var tumultartat”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen den 19 juli häktades en man i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord vid dödsskjutningen vid Kupolen. Mannen nekar till brott och hans advokat ger en bild av att händelseförloppet på Kupolens parkering där det misstänkta mordet skedde ska ha varit komplicerat.

Enligt advokat Carl-Oskar Morgården så nekar hans klient till brott, men har medgett att han befann sig vid brottplatsen.

– Han förnekar både mord och medhjälp till mord men det är klart det var ett litet steg i rätt riktning att tingsrätten tog det lindrigare alternativet, säger han.

Enligt advokat Carl-Oskar Morgården så har hans klient, mannen i 30-årsåldern, återgett en trovärdig berättelse om vad som hände på Kupolens parkering, tidig måndagsmorgon den 8 juli.

– Det är ett komplicerat händelseförlopp.

Starta klippet och hör advokaten om sin klients bild om vad som hände på brottsplatsen vid Kupolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.