”Vi gör det vi kan och följer rekommendationerna men vi måste ha hjälp”, säger skolchefen Torbjörn Martinsson. Hör mer i klippet. Foto: Patrik Qvicker

Alla skolor i Sälenområdet drabbade av coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga tre grundskolor i Sälenområdet har nu drabats av coronasmitta. Både elever och lärare är sjuka och dessutom är sedan tidigare flera anställda inom barnomsorgen i Sälen smittade av covid-19. – Vi vädjar till föräldrar att hålla sina barn hemma, säger Torbjörn Martinsson, skolchef i Malung-Sälens kommun.

Coronautbrottet inom barnomsorgen upptäcktes förra veckan. Nu har också smittan spridit sig till alla skolor i norra delen av Malung-Sälens kommun. Det handlar om Sälens skola, Ungärde skola och Rörbäcksnäs skola. Både skolorna och förskolorna hålls ändå öppna.

– Det är ett ansträngt läge särskilt inom barnomsorgen, därför vädjar vi till vårdnadshavare som kan att ha sina barn hemma, säger Torbjörn Martinsson.

Coronaviruset i Dalarna

Det har hittills inte varit aktuellt att göra fler åtgärder för att stoppa smittan vid skolorna. Allt är öppet som vanligt.

– Vi gör det vi kan och följer rekommendationerna men vi måste ha hjälp. Alla måste ta sitt ansvar i samhället, säger Torbjörn Martinsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet