Hör SVT:s reporter om att ett 30-tal säsongsanställda i Sälen satts i karantän. Foto: Patrik Qvicker, SVT

Säsongsanställda i Sälen i karantän med covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Dalarna handlar det om ett 30-tal personer som har isolerats varav flera har konstaterad covid-19. Flera skidshopar har varit tvungna att stänga igen på grund av smittan.

Under tisdageftermiddag bekräftar Skistar i ett pressmeddelande att det är ett antal medarbetare i Sälen som testats positivt för covid-19. Dessa har omedelbart satts i karantän. Även de som jobbar med de smittade medarbetarna har isolerats.

På grund av den personalbrist som följer har företaget fått lov att stänga flera skidshopar.

– Vi har tydliga rutiner kring vad som gäller för att förhindra smitta. Vi har infört en rad försiktighetsåtgärder i dialog med alla lokala och nationella aktörer på våra skidorter. Det har visat sig fungera utmärkt i till exempel liftköerna, skriver Petra Hallebrant, PR och kommunikationschef på Skistar, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.