Regiondirektör Anders Friberg berättar varför turister välkomnas till länet och om inte vinstintresse går före folkhälsa. Foto: Lisa Linder Lindberg/SVT

Regiondirektören om beslutet att välkomna 80 000 turister till länet: ”Är inte det fantastiskt?”

Uppdaterad
Publicerad

Runt 80 000 turister väntas till Dalarna under jul och nyår. Men trots en ansträngd sjukvård är regiondirektör Anders Friberg nöjd med beslutet om att välkomna turister till Dalarna.

– Är det inte fantastiskt? säger han.

Region Dalarna har tillsammans med destinationsbolagen i Sälen och Idre samt Malung-Sälens och Älvdalens kommuner gått ut och välkomnat turister under vintersäsongen.

Coronaviruset i Dalarna

I klippet ovan motiverar Anders Friberg beslutet och svarar på frågan om man inte låter vinstintresse går före folkhälsa.

I klippet nedan berättar Friberg om vilka konkreta åtgärder som ska vidtas för att motverka ökad smittspridning och hur han tänker kring att andra regioner säger nej till turister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet