Foto: TT

Anders Eklund överklagar utmätning till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Livstidsdömde Anders Eklund fick 20.000 kronor i utbetald ersättning – samt ytterligare 8.000 – utmätt av Kronofogden. Detta för att han stått i skuld till sina två offers anhöriga, som han dömts att betala skadestånd till.

Men Eklund ger sig inte utan överklagar nu beslutet till Högsta domstolen. Utmätningen har inget stöd i lag, anser han.

Högsta domstolen slog, i ett tidigare beslut i utmätningsfallet, fast att hovrätten inte gjort en korrekt prövning i ärendet. Därför skickades frågan tillbaka dit.

Dalarna – Morddömde Anders Eklund

Hovrätten avslog sedan Eklunds invändningar, och nu blir det upp till Högsta domstolen att avgöra om fallet återigen ska prövas. Ersättningen till Eklund gällde invaliditets- och tandskador efter misshandeln på Norrtäljeanstalten sommaren 2014.

LÄS MER: Livstidsdömde Anders Eklund får 20 000 kronor

Eklund hävdar att han fick bestående efter en misshandel han utsattes för av två medfångar i verkstaden på Norrtäljeanstalten 2014.

Anders Eklund dömdes för morden på tioåriga Engla Höglund 2008 och 31-åriga Pernilla Hellgren år 2000.

LÄS MER: Hovrätten slår fast: Eklund får inte behålla skadeståndspengar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Morddömde Anders Eklund

Mer i ämnet