Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jättebra att man inte längre får sitta på taket på bilarna” – Hör vad Angelika Hansson och Emelie Larsdotter tycker om de nya reglerna. Foto: Greta Hansson Vikström/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Angelika i Boda: Bra att man inte får sitta på taket

Uppdaterad
Publicerad

Två personer i Boda och Rättvik som är intresserade av cruising och bilträffar menar att de nya reglerna från Transportstyrelsen borde ha kommit långt tidigare.
– Det har ju varit väldigt slappt och otydligt hur cruising ska gå till tidigare, så det är bra att det blir tydligare. Det kunde inte ha kommit senare, säger Rättviksbon Emelie Larsdotter, som också är funktionär på Classic car week.

Cruisingintresserade Angelika Hansson i Boda utanför Rättvik tycker att Transportstyrelsens förtydligande av reglerna för cruising är nödvändiga.

– Det är jättebra att man inte längre får sitta på taket på bilarna till exempel. Och är det cruising så är man lycklig om man ens kan komma upp i 20 kilometer i timmen tycker jag, säger hon.

Flera är positiva

Emelie Larsdotter som bor i Rättvik är också positivt inställd till de nya reglerna.

– De flesta som jag haft kontakt med och även personer i föreningen i CCW som hört sig för, har nästan bara fått positiv respons på att det kommer förtydligande av regler. Så det är positivt, säger emelie Larsdotter.

I klippet: Hör vad Emelie och Angelika hoppas på för förändring i och med de nya reglerna!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Dalarna
Mer Nyheter