Peace & Love: uppgång och fall Foto: Mediabruket

Anmälan om våldtäkt under Peace and Love

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna ska under natten mot lördag ha blivit våldtagen på Peace and Love-festivalen i Borlänge. Våldtäkten ska ha skett i publikhavet vid scenen Tropico då artisten Albin Meyers uppträdde.

Framträdandet ägde rum mellan klockan ett och två på natten. Polisen fick in larmet klockan 02.24 från akuten i Falun dit kvinnan, som enligt TT är under 18 år, tagit sig efter händelsen.

– Flickan uppger att hon ska ha blivit våldtagen i samband med en konsert på området. Det ska ha skett i publikhavet, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen, till TT.

Dalarna – Blåljus

Polisen: ”Åt helvete”

– Det är åt helvete att det här ska hända.

En anmälan om våldtäkt är upprättad. Lars Byström är polisens kontakt under Peace and Love-festivalen han beskriver utredningsläget som problematiskt.

– Problemet är att vi kommer sent in i bilden och ska då försöka fånga in vittnen, det blir även svårt att göra en brottsplatsundersökning, säger han.

Vid 19-tiden på lördagskvällen var ingen misstänkt gripen i fallet.

Har ni något signalement på gärningsmannen?

– Nej. Det är det vi jobbar med nu, vittnesmål och liknande. Vi hoppas kunna ta det här vidare, säger Lars Byström till SVT.

Samtidigt uppmanar nu arrangörerna för festivalen att tjejer ska undvika att dansa i dansciklar, då man märkt att sexofredanden sker där.

Extra resurser sätts in

Under fredagen anmäldes två fall av sexuellt ofredande på festivalen. Ingen misstänkt är gripen i de fallen heller.

– I den ena anmälan finns ett vagt signalement och i den andra inget signalement alls så det ser inte så ljust ut utredningsmässigt, säger Lars Byström.

Precis som under fredagen kommer polisen under lördagen att ha extra resurser som patrullerar området.

– Vi försöker göra allt vi kan tillsammans med andra organisationer för att folk inte ska behöva vara oroliga, säger Lars Byström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet