Foto: Maria Nohrén/SVT

Äntligen nytt ridhus i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Första spadtaget avklarat.

I samband med lördagens dressyrtävlingar togs det första spadtaget för klubbens nya ridhus. Det är ett efterlängtat bygge som nu ska igång.

– Vi har haft det gamla sedan 80-talet. Det är inte fullstort och vi har länge jobbat med att hitta en lösning för att kunna finansiera ett riktigt ridhus. Det har inte varit lätt, men nu äntligen blir det av, berättar klubbens ordförande Ulrica Granberg.

Det är med gemensamma krafter som bygget blir av. Kommunen går in, liksom Leksands sparbank och Dalarnas idrottsförbund. Totalt ligger kostnaden på ca 4,5 miljoner kronor. Till detta kommer kostnader för drift och underhåll.

-För att vi ska kunna finansiera underhållet framöver kommer vi nästa år att bygga ett stall för externa hästar. Hyresintäkterna därifrån kommer att gå till underhållet, berättar Granberg.

I december ska ridhusbyggnaden stå klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.