Antonio Lindbäck. Foto: Bildbyrån

Antonio Lindbäck lämnar Masarna

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som i oktober förlängde Masarna sitt kontrakt med Antonio Lindbäck, 37.

Nu upplöser klubben avtalet.

– Vi gick därifrån som vänner, säger Lindbäck till SVT Sport.

Masarnas närmaste framtid är oviss på grund av ekonomiska svårigheter. Avesta tidning har tidigare rapporterat att klubben har skulder till flera förare i form av löner för fjolåret som släpar efter. Klubben har vänt sig till Avesta kommun för att försöka lösa situationen med ett samarbetsavtal och sökt 450 000 kronor för innevarande säsong 2022 och 600 000 kronor för säsongen 2023. Nästa måndag ska politikerna fatta beslut om Masarnas ansökan.

På grund av klubbens ekonomiska situation lämnar nu Antonio Lindbäck.

– Vi har haft en diskussion under en längre tid. Jag gör en ganska stor satsning i år och då måste jag veta att deras koncept kommer att fungera. Det blev för oroligt om man säger så. Det blev inte tillräckligt säkert för mig att vara kvar, säger Lindbäck till SVT Sport och fortsätter:

– Jag måste kunna betala mina mekaniker och serva mina motorer. Då måste jag ha en ekonomi som håller. Tyvärr blev det så nu, att vi fick ta det här beslutet.

”Känns väldigt tråkigt”

37-åringen menar att det känns tufft att lämna Masarna, som han spenderat 15 år i.

– Det känns ju väldigt tråkigt. Jag hade hoppats att allting hade ordnat upp sig för dem. Tyvärr gick det inte i den takt som jag ville att det skulle gå.

Det ska inte finnas något agg bakom beslutet att avsluta samarbetet. Lindbäck har skrivit av en skuld från 2022 och erbjudit sig att coacha ungdomar i klubben.

– Jag är inte arg på Masarna. De har jobbat för jävla hårt för att få det här att fungera. Jag tror definitivt att de gjort allting för att få svar snabbare och så vidare. Vi gick därifrån som vänner. Jag kommer ställa upp och hjälpa Masarna på alla sätt jag kan, om de vill det, säger Lindbäck.

Letar ny klubb

Antonio Lindbäck är nu fri att köra för en annan svensk speedwayklubb kommande säsong.

– Jag ska försöka hitta en ny klubb och sy ihop ekonomin inför nästa säsong. Jag hoppas att jag har mer information inom snar framtid. Det kanske tar en till två veckor innan något är klart, säger han.

ARKIV: Antonio Lindbäck talar ut om fängelsedomen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Antonio Lindbäck. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.