Foto: Johan Nilsson/TT

Arbetsförmedlingen öppnar nytt kontor i Falun – 100 personer ska anställas

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen öppnar nytt kontor i Falun vilket innebär att omkring 100 tjänster behöver tillsättas.

Efter att kontor lades ner i våras i hela landet har Arbetsförmedlingen beslutat att öppna nya kontor i både Falun och Norrköping. Detta skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Däremot kommer dessa kontor inte att fungera som vanliga servicekontor till arbetssökande. De nya kontoren är ett led i en organisationsförändring och den nya enheten, som bland annat kommer att finnas i Falun, ska syssla med granskning och kontroll.

Kommer kunna anställa uppsagd personal

”Den nya organisationen strävar mot att separera myndighetens kontrollerande uppdrag från det stödjande uppdraget. Arbetsförmedlarna, som tidigare har haft ansvar för kontrollerna, får nu större möjlighet att ägna sig åt det stödjande arbetet”, säger Stefan Popovic, chef för avdelningen kundsupport och ersättning på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Satsningen innebär att man både i Falun och Norrköping kommer att kunna anställa redan uppsagd personal.

Sedan tidigare har myndigheten inlett ett arbete med att starta ett första kontor i Köping. Här kommer man anställa cirka 80 medarbetare jämfört med omkring 100 vardera i Falun och Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.