Den nya arenan, Studan, ska stå klar 2020.

Arenaritning i Uppsala ändrad – nytt lag har tillkommit

Uppdaterad
Publicerad

En ändring i kommunplanen för nya Studenternas IP, som ska byggas i Uppsala och stå klar 2020, tyder på att det är där Dalkurd ska spela i framtiden, enligt Uppsala nya Tidning.

Uppsalaönskan

Det är fortsatt oklart var Dalkurd kommer att spela sin första allsvenska säsong. Laget har tidigare uttryckt en önskan om att spela i Uppsala.

De kommunplaner som UNT tagit del av visar att det lagts till ett hemmalag i ritningarna till den nya arena som ska byggas. Tidigare planerades arenan för att husera två hemmalag. Nu har ett tredje lag tillkommit, vilket bekräftas av de andra lag, Sirius och Uppsala Fotboll, som ska spela på arenan.

– Ja, det är Dalkurd som man har ritat för skulle jag tro, säger Sirius klubbchef Michael Lundgren till UNT.

”Missuppfattning”

Uppsala kommun däremot säger att det hela tiden funnits tre lag i planerna.

– Det har alltid varit utrymme för tre, det har det varit från början. Det måste vara någon missuppfattning, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden till UNT.

Han bekräftar dock för tidningen att Dalkurd vill spela där.

– Dalkurd har visat intresse att vara där tillsammans med Sirius och Uppsala, säger Rickard Malmström till UNT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.