Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Använd hjälm”, säger Arvid efter elsparkscykelolyckan – han vill också komma i kontakt med den pojke som hjälpte honom under händelsen. Foto: Niko Ago/SVT

Nära döden efter olycka med elsparkcykel – tackar okänd pojke för sitt liv

Uppdaterad
Publicerad

Arvid Sundquist i Borlänge brukade använda elsparkcykel för att ta sig till och från jobbet – tills han nyligen råkade ut för en olycka och var nära döden.

Nu vill han uppmana andra att inte tumma på säkerheten.

– Det gör ont i mig att se människor som åker två-tre stycken på samma elsparkcykel och inte använder hjälm, säger Arvid Sundquist.

Blödde från huvudet

Det som bara skulle vara en vanlig färd hem från jobbet var mycket nära att bli Arvid Sundquists sista resa. Han minns att han ringde sambon för att säga att han ramlat och blöder – men efter det kommer han inte ihåg någonting.

– När min sambo kom till platsen blödde jag kraftigt från huvudet och bredvid mig satt det en pojke i 8-årsåldern som berättade att hans mamma lärt honom att det är farligt att somna om man slagit i huvudet, så han hade sett till att jag inte kunnat somna.

Vill tacka pojken

– Jag vill rikta ett gigantiskt tack till den okända pojken. Jag är helt säker på att utan hans insats hade jag inte varit vid liv idag.

Arvid fick vårdas på akademiska sjukhuset i Uppsala på neurokirurgins intermediärvårdsavdelning. Han lider fortfarande av olyckan och uppmanar fler att tänka på säkerheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer