Åtal dröjer för mordet utanför Rättvik – provsvar väntas i november

Uppdaterad
Publicerad

Åtalsfristen har skjutits upp flera gånger och det kommer sannolikt att ske igen. Kammaråklagare Johan Knies väntar på provsvar från NFC, Nationellt forensiskt centrum, som han behöver för att komma vidare.

Den 28 juli hittades en man död i en bostad på en mindre ort i Rättviks kommun. En man i 40-årsåldern som greps på plats sitter fortfarande häktad, misstänkt för mord.

– Jag har väl en ganska klar bild av vad det är som har hänt men vi ska jämför det med de resultat vi får från NFC och så får vi se om alla pusselbitar faller på plats, säger Johan Knies.

En mängd spår och beslag

Enligt Johan Knies är det en mängd undersökningar av beslag och spår från brottplatsen som NFC sitter med. Åtalsfristen var först satt till 14 augusti, sedan 25 september och nu den 23 oktober. Men troligt är att ett nytt datum läggs till den listan.

– Ja, det är inte omöjligt. Jag vet inte hur NFC ligger till men jag har fått preliminära datum i november då vissa svar ska komma.

En äldre man satt inledningsvis häktad misstänkt för anstiftan tiil mord men han släpptes i slutet av augusti efter att misstankarna mot honom försvagats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.