Polisen har spärrat av ett område på orten som ligger i Rättviks kommun. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Misstänkt mord i Dalarna – man funnen död

Uppdaterad
Publicerad

En person har gripits och anhållits misstänkt för mord sedan en man hittats död i sin bostad på en mindre ort i Rättviks kommun. En förundersökning gällande mord har inletts. Ytterligare en person har hämtats in och anhållits misstänkt för anstiftan till mord.

– 14.40 kom larmet till oss från SOS. När vi kommer till bostaden hittar vi en person som är avliden, säger Jan-Åke Sjöström vid polisens ledningscentral.

En person greps på plats i bostaden efter att polisen anlänt och har senare anhållits efter förhör.

– Personen var kvar i bostaden när vi kom dit. Gripandet var odramatiskt, säger Sjöström.

En person misstänks för anstiftan

Ytterligare en misstänkt har också hämtats in och förhörts av polisen under lördagseftermiddagen. Den personen har efter förhöret anhållits misstänkt för anstiftan till mord.

Vad vet du om ålder på de inblandade?

– Det är inget vi går ut med i nuläget, inte heller den exakta platsen var detta har hänt, eftersom utredningen är i ett tidigt skede.

Bostaden har spärrats av och under eftermiddagen ska en teknisk undersökning genomföras. Polisens förundersökningsledare har inlett en undersökning om misstänkt mord.

Omständigheterna kring dödsfallet är fortfarande oklara, men enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen skjutits till döds. Det är dock inget som bekräftats av polisen.

Vill inte ge ytterligare information

Under söndagsmorgonen är platsen för händelsen fortsatt avspärrad av polisen och de två misstänkta personerna sitter fortsatt anhållna.

– Någon mer information än så om vad som har hänt lämnar vi inte i nuläget, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl hos polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man död i skottdrama utanför Rättvik

Mer i ämnet