Arkivbild. Foto: SVT

Omfattande sexualbrottsåtal i Falu tingsrätt – 50-årig man kontaktade barn på internet

Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalades i veckan i Falu Tingsrätt på en stor mängd punkter kopplade till ett omfattande sexualbrottsärende i Dalarna och Gävleborg. Mannen ska bland annat ha sökt kontakt med barn via internet i syfte att köpa sexuella tjänster och har genomfört en våldtäkt mot ett 12-årigt barn.

Mannen som är i 50-årsåldern åtalas nu för ett fall av våldtäkt mot barn, och ett 30-tal fall av bland annat försök till våldtäkt mot barn och försök till utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling.

Han ska bland annat ha genomfört ett oralt samlag med en ung flicka i 12-årsåldern, där han även tagit på målsägandens kropp innanför och utanför kläderna.

Dalarna – Blåljus

Mannen stämde träff med flickan i Dalarna efter att de haft kontakt via mobilmeddelanden. I bevisningen framgår det en detaljerad beskrivning av hans plan att genomföra samlag med henne den aktuella dagen.

Kontaktat flickor i flera regioner

Mannen åtalas också för att ha sökt kontakt med flera flickor i bland annat Dalarnas- och Gävleborgs län. I bevisningen så finns flera skärmklipp över hans kontakter med flickorna, då via olika chatt-appar. I flera av fallen så framgår det att en fara har förelegat för att brotten skulle fullbordas.

Totalt handlar det om över 30-åtalspunker.

Hur ställer sig den här mannen till åtalet?

– Min klient nekar på samtliga punkter, säger mannens försvarsadvokat Anna-Kajsa Stranding.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet