Mannen som misstänks ha vållat dödsolyckan vid Pusselbo är en känd återfallsförbrytare. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Stina Stjernkvist, TT / SVT Design

Livsstilskriminell misstänkt för dödsolyckan i Pusselbo – häktades idag

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 50-årsåldern är känd av polisen sedan minst 30 år tillbaka. Idag häktades han på nytt, den här gången misstänkt för att kört ihjäl en man i 40-årsåldern i Pusselbo utanför Borlänge i fredags.

Mannen förekommer under 37 avsnitt i belastningsregistret och är dömd för grov olovlig körning och rattfylleri otaliga gånger. I en personutredning som gjordes i somras berättar mannen att han började missbruka droger, främst amfetamin, när han var 12 år. Kriminalvården slår fast att han lever ett liv styrt av kriminella värderingar och att risken för återfall i brott är hög.

– Han är välkänd av oss poliser. Jag vet att vi har haft med honom att göra i minst 30 år, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Risk att brottslig verksamhet fortsätter

I fredags kom han körande på Repbäcksvägen i höjd med Pusselbo. Där kollierade han med en man i 40-årsåldern på moped som avled på platsen.

Foto: SVT Design

Under måndagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik eftersom det enligt åklagaren finns risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet om han är på fri fot.

Enligt mannens advokat som DT pratat med nekar mannen till anklagelserna och hävdar att det var en olycka som inträffade när han tvingades väja för ett djur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.