Olyckan inträffade på Repbäcksvägen i höjd med Pusselbo. Foto: SVT Design

Mopedist dog efter olycka utanför Borlänge – bilförare misstänks för drograttfylleri

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern avled efter en olycka på Repbäcksvägen i höjd med Pusselbo strax utanför Borlänge på fredagsmorgonen. Mannen körde en moped som på något vis kolliderade med en personbil. Polisen misstänker bilföraren för drograttfylleri och grovt vållande till annans död.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 06.39 och ambulans, räddningstjänst och polis åkte till platsen. Bilen ska ha hamnat på taket utanför vägen efter olyckan.

Bilföraren är en man i 50-årsåldern som klarade sig utan skador. Han ska ha visat tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad och greps av polis. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och misstänks för grovt vållande till annans död, drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott genom innehav.

Den omkomne mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.