Åtta personer i olycka i Älvdalen – flera allvarligt skadade

Uppdaterad
Publicerad

En minibuss och två personbilar har krockat på riksväg 70 vid Älvdalen i höjd med Rånäs. Åtta personer var inblandade i olyckan.

Sex personer fördes till sjukhus – tre med allvarliga skador.

Olyckan skedde vid 16-tiden. Räddningsenheter är på platsen. Enligt polisen är åtta personer inblandade. Fem är skadade varav tre allvarligt skadade.

Det är totalstopp i trafiken vid olycksplatsen. Polisen har åkt till platsen.

– Det satt folk fastklämda som räddningstjänsten fick klippa loss, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Tre personer skadades svårt vid och totalt fördes sex personer till sjukhus. Läget för de svårast skadade ska vara kritiskt, skriver polisen på sin hemsida vid 18.30-tiden.

Eftersom kollisionen skedde kort efter en annan allvarlig trafikolycka i Dalarna, utanför Yttermalung, räckte inte sjukvårdsresurserna till. Hjälp fick skickas från Norge.

– Där var det fyra svenska ambulanser och två norska som förde patienter till sjukhus. Vi har ett samarbetsavtal som gör att vi kan hjälpas åt vid sådana här situationer, säger Lars Hedelin.

Arbetet på olycksplatsen fortsatte efter att alla personer förts till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.