Förskolan Violens lokaler kommer stängas. Foto: Privat

Avesta kommun stänger förskolelokaler – på grund av mögel

Uppdaterad
Publicerad

Det var under måndagen som Avesta kommun i ett pressmeddelande meddelade att förskolan Violens lokaler i Avesta kommer att stängas.

Förskolan har haft problem med mögel i lokalerna, och nu har miljö-och byggnadsnämnden för Västmanland-Dalarna beslutat att stänga lokalerna från och med mars 2020.

I beslutet att stänga förskolan står det att både personal och barn på förskolan under ett par års tid har anmärkt på att luftventilationen fungerar dåligt, och att barnen fått hälsoproblem till följd av vistelsen på förskolan.

Bland annat har barnen fått symptom som huvudvärk, hosta och irriterade ögon.

Förvaltningchefen för bildningsförvaltningen, Björn Hansson, skriver i ett mail till SVT Nyheter Dalarna att det byggs en ny förskola som ska stå klar i februari, och att de barn som går på Violen kommer flytta in i den nya lokalen när den står klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.