Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisen, Mormor Mia och Ebbe tog en tur med den snabba sjöräddningsbåten. Hör Lisens och flera andra barns tips kring sjösäkerhet i klippet. Foto: Henrik Kilefors /SVT

Bad- och båtvett i fokus för barn under sjödagen vid Runn

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen anordnade Sjöräddningssällskapet Siljan/Runn den Stora sjödagen vid Främby udde i Falun. Barnen fick bland annat åka räddningsbåt, lära sig första hjälpen och träffa polis och brandkår.

Syftet med dagen är att introducera barnfamiljer till sjölivet och utbilda i bad- och båtvett och för att nå barn som i vanliga fall kanske inte har så mycket kontakt med sjön har det annonserats i flerfamiljshus runt om i Falun.

– Vi visste ju inte hur många som skulle dyka upp, blir det fem eller femhundra?. Så det var lite nervöst men jag tror vi får vara nöjda med besöksantalet, säger Magnus Eriksson, Sjöräddningssällskapet Siljan/Runn.

Längst var kön för att få ta en åktur med räddningsbåten. Kolla in videon här ovanför för att se några som vågade sig ut på vattnet.

Foto: Henrik Kilefors /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.