Foto: TT Nyhetsbyrån

Bandyfinalen tappade 18 000 åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Nyhetens behag och Hammarby lockade 38 000 till fjolårets första bandyfinal på Friends Arena. På söndagen kom det 18 000 färre.

– Finalen måste bli större än finallagen, och där är vi inte än, säger generalsekreteraren Marcus Norman.

Att Sandviken och Västerås ”bara” skulle locka 20 000 åskådare till matchen var förvånande.

GD

– När vi inledde vårt samarbete med Friends arena så sade vi att en ”bottenmatch'” ska locka 30 000 och får vi ”rätt” finallag kan vi nå 45 000. Vi vill ju få det här till hela bandy-Sveriges final, och det har vi inte lyckats med, säger Norman.

– Friends Arena behöver jobba lite med innehållet i arenan och vi behöver jobba med mer än bara bandyn. De säger att Melodifestivalen är utsåld trots att folk inte vet vem som kommer vara med där, och dit vill vi ju också komma.

Sandvikens Johan Östblom var förvånad över att det fanns så många tomma platser.

– Det är fortfarande en häftig upplevelse, jämfört med den miljön vi upplever annars. Men att det bara kommer hälften mot i fjol känns lite tråkigt, sade Östblom till GD och tycker Tele2 vore en bättre arena.

– Jag tror helhetskonceptet skulle bli bättre på söder, med den bandykulturen som finns där, plus att arenan är mer lagom i storlek.

Friends Arena arrangerar bandyfinalen i ytterligare tre år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GD

Mer i ämnet