Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är den åttonde bron som vi rustar” – Tord Matsson berättar om projektet att rusta upp broar i Malung-Sälens kommun Foto: Patrik Qvicker/SVT

Banvallen rustas – kan vara första steget mot ny järnväg till Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Nu gör Malung-Sälens kommun en rejäl upprustning av den gamla banvallen norr om Malungsfors. Målet är att järnvägen ska återuppbyggas till Sälen.

– Det är tanken, säger Tord Matsson vid kommunens skogsavdelning.

Tågtrafiken norr om Malungsfors lades ner i början av 1970-talet och rälsen togs bort. Men drömmen lever om att tågen ska börja rulla där igen. Ända upp till Sälen.

Det är Malung-Sälens kommun som äger banvallen där järnvägen tidigare fanns.

– Det här är den åttonde bron som vi rustar. Det är ju främst för biltrafik idag men också för dem som vill utnyttja banvallen för att gå eller cykla, säger Tord Matsson under jobbet vid en broarna vid Megrinn mellan Malungsfors och Lima.

Godstrafiken återupptogs för något år sedan på sträckan söder om Malungsfors. Norr om terminalen är rälsen alltså borta men banvallen ska underhållas på det här sättet med målet att tågen på sikt ska rulla vidare ända till Sälenfjällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.