Enligt en preliminär lista, som SVT tagit del av, är det kontoren i Mora, Borlänge och Avesta som blir kvar. Foto: SVT GrafikVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bara tre AF-kontor i Dalarna föreslås blir kvar efter neddragningen

Publicerad

Bara tre av Arbetsförmedlingens kontor i Dalarna föreslås bli kvar efter den neddragningsprocess som just nu pågår, enligt en intern lista, men Arbetsförmedlingen tillbakavisar att det skulle vara den slutgiltiga listan.

Enligt en preliminär lista, som SVT tagit del av, är det kontoren i Mora, Borlänge och Avesta som blir kvar. Det skulle betyda att de andra kontoren i Dalarna kommer att läggas ned. Det handlar i så fall om kontoren i Vansbro, Malung, Falun och Ludvika.

AF avvisar uppgifterna

Men de uppgifterna vill inte myndigheten kommentera just nu. De avvisar också att materialet SVT tagit del av är slutgiltigt.

– Arbetet pågår fortfarande med fackliga förhandlingar, säger pressekreteraren Mattias Bengtsson Byström till SVT Nyheter Dalarna.

– AF har också samråd med kommunerna och länsstyrelsen. Det kommer snart bli klart men just nu sker dialog. Beslutet är att cirka 130 lokala kontor ska avvecklas, men exakt vilka är inte klart ännu, säger han.

I dag har Arbetsförmedlingen 242 kontor över hela Sverige. I det här preliminära förslaget skulle endast ett 60-tal kontor bli kvar.

Arbetsförmedlingen: ”Vilka kontor som blir kvar ej klart”

Arbetsförmedlingen gick på tisdagen ut med ett pressmeddelande om att översynen om vilka kontor som blir kvar, ännu inte är klar. Målsättningen är att det ska vara klart i slutet av mars.

Därefter sker en successiv avveckling av de cirka 130 kontoren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer