Foto: Bengterik Busk/SVT

Barn föll ut genom fönster – kvinna döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern döms till ett års fängelse efter att hennes son i våras föll ut genom ett fönster i ett samhälle utanför Falun.

Det var i slutet av maj som polis och ambulans larmades till ett samhälle utanför Falun, där en två och ett halvt år gammal pojke fallit från ett fönster från ett fönster.

LÄS MER: Barn i tvåårsåldern föll sex meter från fönster

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Barnet var lindrigt skadat när det kom till lasarettet men tillståndet förvärrades, för att till slut stabiliseras. Ett flertal frakturer på ryggen konstaterades.

Det rådde till en början oklarheter om det rörde sig om en olycka eller om något brott hade begåtts.

Den nu dömda kvinnan var vid tillfället ensam med barnet i lägenheten. Hon förnekade brott och menade att det hela rörde sig om en olycka. Åklagaren menade dock under rättegången att kvinnan varit oaktsam och tappat barnet när hon höll honom utanför fönstret.

LÄS MER: Ung kvinna åtalas för mordförsök på sin tvååriga son

Kvinnan döms nu till ett års fängelse för grovt olaga hot och vållande till kroppskada. Hon ska även betala skadestånd till sonen på 57.163 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Mer i ämnet