Utredningen om vad som har hänt när tvååringen föll, fortsätter. Foto: SVT

Barn i tvåårsåldern föll sex meter från fönster

Uppdaterad
Publicerad

Ett 2,5 år gammalt barn har ramlat från ett fönster och har förts till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel, men säger att det kan röra sig om en olycka.

Polis och ambulans larmades på lördagskvällen till ett samhälle i Dalarna där ett barn i tvåårsåldern fallit ut från ett fönster.

– Det var ett fall på sex meter, säger Jan Materne som är vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Örebro.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Oklart hur det gått till

Barnet fördes med ambulans till Falu lasarett och enligt en presskommuniké från landstinget har barnet, en pojke, fått lättare skador och han får stanna kvar på lasarettet. Läget förvärrades senare, men kunde stabiliseras.

– Vi vet ännu inte om det är ett olycksfall eller något annat, men vi har inlett en förundersökning om grov misshandel, säger Jan Materne.

Den förälder som var hemma med barnet ska höras under kvällen. Föräldern finns på Falu lasarett, men ska vara fysiskt oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Mer i ämnet