En tvååring föll ner från ett fönster på en ort utanför Falun och har vårdats för sina skador på Falu lasarett. Foto: Hans Holmberg/TT, SVT

Tvååringens läge är stabilt – polisens utredning fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om vad som hände när en tvååring föll sex meter från ett fönster fortsätter.

– Det är flera förhör som ska hållas, säger åklagaren Anna Ståhl.

Det var i lördags som en tvååring föll från ett fönster i ett samhälle utanför Falun. Barnet var inledningsvis lindrigt skadat men tillståndet förvärrades och under söndagen uppgav landstingets pressavdelning att barnet var allvarligt skadat.

Under måndagseftermiddagen meddelar Falu lasarett att pojken under omständigheterna mår väl, och att det inte är någon fara för hans liv.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

– Läget är stabilt, och han får stanna kvar på sjukhus ett tag till. Vi går inte ut med vilken typ av skador han har men jag kan säga att han mår bra, säger Theresa Granqvist, presskommunikatör på Landstinget Dalarna.

Är skäligen misstänkt

Utredningen om vad som egentligen hänt fortsätter nu. Flera personer ska höras och viss teknisk undersökning ska göras på platsen.

– Det är en person som är skäligen misstänkt, säger Anna Ståhl.

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden. Rubriceringen är grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Mer i ämnet