Foto: Arkiv

Tillståndet förvärrat för tvååring som föll från fönster

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet har förvärrats för den tvååring som igår föll från ett fönster. Landstinget meddelar i en presskommuniké att pojken nu är allvarligt skadad.

Det var igår kväll som en tvååring föll från ett fönster i ett samhälle i Dalarna. Ett fall på sex meter. Hur händelsen gått till är ännu oklart. Polisen har upprättat en förundersökning om grov misshandel men ingen person är frihetsberövad. Ett antal personer ska höras om händelsen, enligt polisen.

Under lördagen vid klockan 21 meddelade landstinget att barnet var ”lätt skadad”, men under söndagen gick landstinget ut med en ny kommuniké om fallolyckan, där man konstaterar att pojken är svårt skadad och kvar på sjukhuset.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Landstinget Dalarna meddelade under måndagen att pojkens läge nu är stabilt.

Flera ska höras

– Vi vet ännu inte om det är ett olycksfall eller något annat, men vi har inlett en förundersökning om grov misshandel, säger Jan Materne.

Den förälder som var hemma med barnet ska ha hörts under kvällen. Föräldern finns på Falu lasarett, men ska vara fysiskt oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Mer i ämnet