Begäran om daglig flyglinje från Sälen till Stockholm skickas till regeringen

Uppdaterad
Publicerad

Malung-Sälens kommun och Mora kommun skickar tillsammans med Region Dalarna en begäran till regeringen att sträckan Sälen-Mora-Stockholm ska beläggas med trafikplikt.
– Den här frågan är en överlevnadsfråga för oss, säger Anna Heed (C), kommunalråd i Mora kommun.

Vid en presskonferens på Sälens flygplats under onsdagseftermiddagen presenterade representanter från de båda kommunerna samt Region Dalarna sitt förslag.

”Näringslivet behöver en reguljär förbindelse med omvärlden, inte minst då effekterna av coronakrisen haft stor påverkan i den här regionen där näringslivet till stor del består av export- och besöksnäringsföretag. Region Dalarna ställer sig bakom hemställan om trafikplikt på sträckan då behovet i det här området har stor påverkan för tillväxten och utvecklingen i Dalarna”, skriver Hans Unander (S), kommunalråd Malung-Sälens kommun tillsammans med Anna Heed (C) samt Regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) och Birgitta Sacrédeus (KD), ordförande regionala utvecklingsnämnden i ett pressmeddelande.

Starta klippet ovan för att höra mer förhoppningarna på den reguljära flyglinjen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet
Mer Dalarna
Mer Nyheter