Moras kommundirektör Peter Karlsson, oppositionsråd Lennart Sohlberg (S), kommunalråd Anna Hed (C), samt Åmåls kommunalråd Michael Karlsson och oppositionsråd Anne Sörqvist. Foto: Privat

Hoppet ute för skattekontoret i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Morapolitikerna lyckades inte övertyga finansdepartementet. Nu läggs skattekontoret i Mora utan tvekan ner sista september.

Skattekontoret i Mora har varit nedläggningshotat en längre tid nu. I ett sista försök att bevara kontoret i kommunen har politiker från Mora under onsdagseftermiddagen träffat en representant för finansdepartementet i Stockholm.

Kommunalrådet Anna Hed (C) åkte tillsammans med bland andra oppositionsrådet Lennart Sohlberg (S) och kommundirektören Peter Karlsson. Men allt verkar ha varit förgäves.

– Verksamhetschefens beslut står fast och sista september lägger de ner, säger en besviken Lennart Sohlberg.

Han berättar att statssekreteraren de träffade på ett tidigt stadium gjorde klart för dem att de inte skulle ändra beslutet.

– Det är såklart väldigt beklagligt.

Tappar kompetens

11 anställda har redan slutat och ungefär 14-15 stycken flyttar med till kontoret i Falun.

– Vi tappar 25 arbetstillfällen i kommunen. Det här dränerar Mora på kompetens och det är mycket tragiskt, säger Sohlberg.

Trots det tråkiga beskedet är han ändå glad att de tog mötet med finansdepartementet.

– Vi har kört ända in i kaklet! Vi kommer inte att släppa det här utan vi kommer att följa upp för att se vad effekterna blir, säger han och hoppas att de kanske kan förhindra liknande situationer på andra ställen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skattekontor i Dalarna

Mer i ämnet