Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Aldrig varit så mycket folk i Rättvik som den här sommaren”, menar kommunalrådet Fredrik Ollén Foto: Torbjörn Påhlman /SVT

Trots inställd bilvecka i Rättvik – kommunen befarar besöksrekord

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget Classic Car Week i Rättvik i år. Precis som ifjol ställdes arrangemangen in på grund av pandemin. Trots det befarar kommunen och polisen att det kommer många bilentusiaster till Rättvik. Tillsammans med andra turister kan det under pågående pandemi slås nytt besöksrekord.

– Jag upplever att det aldrig varit så mycket folk i Rättvik som den här sommaren, säger kommunalrådet Fredrik Ollén (M), som också utgår ifrån att motorfolket kommer att dyka upp i stora skaror framåt helgen och i nästa vecka, trots att bilveckan är inställd.

Många poliser i tjänst

Även polisen räknar med stök i nivå med hur det brukar vara under bilveckan och det kommer att vara många poliser och ordningsvakter i tjänst.

Stänger av gator

En nyhet i år blir att fler gator i centrala Rättvik stängas av för obehörig biltrafik för att fler ska kunna sova på nätterna. För att främja detta väntas polisen också kunna använda det nya bötesföreläggande som infördes den första juli och som innebär att den som till exempel spelar för högt på en ljudanläggning kan tvingas böta 1000 kronor.

– Jag har kämpat för det i många år och är jätteglad att det äntligen blivit av, säger kommunalrådet Fredrik Ollén, som hoppas att ljudstörningarna nu ska bli färre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Classic Car week

Mer i ämnet