Betongblock runt återvinningen där kvinna blev klämd

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som skadades svårt vid en återvinningsstation i Gustafs förra i helgen har flyttats från intensivvårdsavdelningen till en annan avdelning på Falu lasarett.

Det var när kvinnan höll på att slänga förpackningar vid en återvinningsstation som hon klämdes mot en container som blev påkörd av en buss som hade återvinningsstationen som vändplats.

Säters kommun har efter olyckan satt upp betongblock runt återvinningscontainrarna för att göra platsen säkrare för allmänheten. En längre tid har det också pågått diskussioner om att flytta återvinningsstationen till en annan plats. 

Dalarna – bussolyckan i Gustafs

– Vi ska arbeta hårt på att hitta en bra placering. Det krävs bygglov och kanske en planändring och det tar viss tid, men vi ska göra det så fort vi kan, säger Säters  kommuns renhållningschef Anna Nygren.

Dalatrafik har efter olyckan inventerat sina linjer, men har inte funnit något som liknar situationen i Gustafs med lösa föremål i färdriktningen. Det säger vice vd Bengt Benjaminsson till SVT.

– Vi har varit i dialog med kommunen om en ombyggnad under flera år, säger han. Chauffören som körde vid olyckstillfället är tagen ur tjänst medan polisutredning pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – bussolyckan i Gustafs

Mer i ämnet