Tre personer ska vara allvarligt skadade efter olyckan där en personbil voltade av riksväg 66 mellan Limedsforsen och Malungsfors. Foto: Marinett Svenningsson

Bil voltade utanför Lima – en person död

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern avled när en personbil voltade av riksväg 66 mellan Limedsforsen och Malungsfors på onsdagseftermiddagen. Mannens anhöriga är underrättade.

Förutom den omkomne mannen ska ytterligare en person ska ha lindriga skador, enligt en presskommuniké från Landstinget Dalarna.

– Enligt uppgift ska två personer har blivit utslungade och två ska ha varit kvar i bilen. Det finns inga vittnen till olyckan och det ska vara väldigt halt på platsen, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisen i Dalarna.

Ambulanshelikopter vände tillbaka

Larmet kom strax innan klockan 17 på onsdagseftermiddagen. Bilen ska ha voltat av den hala vägen och hamnat på taket ute i terrängen. Flera ambulanser, räddningstjänst och polis larmades till platsen och inledningsvis lyfte också en ambulanshelikopter. Den fick dock omgående order om att vända.

”Väldigt halt”

Enligt Daniel Fogd, inre befäl vid räddningstjänsten Dala Mitt är det mycket halt på vägarna runtom i länet:

– Det är väldigt halt efter alla vägar så vi uppmanar folk att tänka på väglaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.