Dalapolitikern och riksdagsledamöten Carl-Oskar Bohlin (M) är på plats i USA som valobservatör under mellanårsvalet. Foto: Privat

Bohlin (M) på plats i USA under mellanårsvalet

Uppdaterad
Publicerad

Dalapolitikern och riksdagsmannen Carl-Oscar Bohlin (M) från Borlänge har blivit utsedd till valobservatör under mellanårsvalet i USA. Ett uppdrag som han är stolt över att ha fått.

– Det är roligt och hedersamt att vara en av två personer från Sverige som utsetts till att åka med. Det är ett spännande uppdrag och det känns som ett sätt att betala tillbaka någonting till det demokratiska systemet världen över, säger Carl-Oscar Bohlin över telefon.

Observerar röstningen i vallokal

Han befinner sig då i en vallokal i Virginia där han helt enkelt ser till så att allt går rätt till.

– Det man tittar på i vallokalerna är att allt går lugnt till så att människor får möjlighet att rösta. Man tittar också på hur själva identifieringen går till och hur den tekniska utrustningen fungerar för att skapa sig en bild av hur situationen ser ut, förklarar Bohlin.

Han får däremot inte säga någonting om sina iakttagelser under valdagen, det kommer att presenteras först på en presskonferens under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.