Foto: SVT/Privat

Borlängeprofilen Ola Brossberg om vägen tillbaka från respiratorn till jobbet

Uppdaterad
Publicerad

I våras blev Ola Brossberg i Borlänge svårt sjuk i covid-19. Han åkte in på IVA och lades i respirator. Där blev han liggande i tolv dagar och fick sedan kämpa för att komma tillbaka till sitt arbete. Men han kom tillbaka snabbare än vad läkarna trodde var möjligt.

SVT Nyheter Dalarna träffar Ola Brossberg på hans jobb som ombudsman för fackföreningen SEKO i Borlänge. Han berättar att han var hemskt svag när han kom ur respiratorn.

– Jag skulle gå upp ur sängen, men benen bar inte så jag hamnade på golvet och kunde inte komma upp igen, berättar han.

På de nära två veckorna han låg nedsövd i respirator hade han förlorat mycket muskelmassa. Men genom en stark vilja kunde han bara en månad senare gå ganska långa promenader.

I klippet längst upp i artikeln berättar Ola om kampen för att komma tillbaka till ett vanligt liv och hur hans liv ser ut nu, åtta månader efter att han skrevs ut från lasarettet.

Här berättar Ola Brossberg om tankarna inför framtiden och kring vad som kunnat hända om han inte fått hjälp i tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.