Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Sofie Lind/SVT

Bort med trapp – nu har lederna i fjällen i Sälen blivit ännu mer tillgängliga för alla

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare har den sista delen till raststugan vid Östfjället i Sälen varit otillgänglig för funktionshindrade då en brant trapp satt stopp för vandringen.

Men nu har länsstyrelsen justerat det, vilket organisationen Funktionsrätt ser positivt på.

Funktionsrätt arbetar bland annat med tillgänglighetsfrågor och har haft en tät diskussion med bland annat länsstyrelsen om vandringslederna i till exempel Sälen.

– Vandring och cykling har blivit en påtalad fråga vi driver, för om man ändå ska göra en led så är det bra att man gör den bra från början, säger Fredrik Lindström och nämner till exempel bredden på vandringsleden som en viktig sak.

Han tycker att Dalarna ligger i framkant gällande tillgängliga och anpassade vandringsleder, men där det finns en sak till som skulle göra vandringen ännu bättre – anpassade raststugor.

– Kanske en ramp så att man kommer in i stugorna eller kanske ett vindskydd så att man ändå kan ta skydd från regn om det är så, säger Fredrik Lindström.

Se mer om arbetet vid Östfjällets vandringsled i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.