I Sälenområdet arbetar man med att lägga ut längre och bredare spänger på fjället för att göra naturen mer tillgänglig. Foto: SVT

Här läggs spång inför turistsäsongen – gör Sälenfjällen mer tillgängliga

Uppdaterad
Publicerad

Sommarturisterna är på intåg och nu breddas spången som kommer att sträcka sig ännu längre ut på fjällen i Sälen-området. Vi var med under arbetet.

Redan för några år sen påbörjade Destination Sälenfjällen projektet med att bygga nya spångar ute på fjället. Nytt för i år är att man satsar på att bredda flera delar så att även rullstolsburna kan nå naturen. Man förlänger även spångar längre ut i vegetationen.

– Vi har bestämt oss för att bli en året runt-destination och då är det en härlig tajming att vi har påbörjat det här med spängerna redan sedan innan, säger Anders Bjernulf på Destination Sälenfjällen.

Malung-Sälens kommun och Länsstyrelsen Dalarna är med och finansierar virket medan Destination Sälenfjällen står för arbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.