Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Borlänge när lastbilen packas inför avfärd mot Ukraina – ”Vi ser verkligen att det kommer fram” Foto: Johan Lindgren/SVT

Rullstolar och sjukhussängar från Dalarna skickas med lastbil till Ukraina

Publicerad

Nu skickar hjälporganisationen Emmaus ännu en lastbil med förnödenheter från Dalarna till Ukraina. Den här gången med bland annat sjukhussängar och rullstolar, som ska användas i den hårt belastade Ukrainska sjukvården.

Hjälporganisationen Emmaus har sedan Rysslands invasion av Ukraina organiserat egna resor med lastbil till Ukraina. Under 2023 genomförde man sex stycken resor och hittills i år har man gjort två. Emmaus plan är att fortsätta skicka hjälptransporter.

Beroende av bidrag

– Vi siktar på att göra sex resor även i år, berättar Jennie Johansson Morén som är föreståndare på Emmaus i Dalarna där hjälpinsatserna är helt beroende av bidragen från privatpersoner, företag och organisationer.

Kriget i Ukraina

– Det som vi inte säljer i butiken skickar vi till Ukraina och de pengar vi säljer för går till att skicka den här lastbilen bland annat, berättar Jennie Johansson Morén.

I videon: Följ med till Borlänge när lastbilen packas inför avfärd mot Ukraina – ”Vi ser verkligen att det kommer fram”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet