Foto: Brandkåren Norra Dalarna

Brand i järnvägsförråd i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i en förrådsbyggnad i Slättberg i Leksands kommun under tisdagskvällen. Brandkåren har släckt branden som troligtvis orsakats av en vinkelslip.

Den vad vid 20-tiden på tisdagskvällen som brandkåren lamades till Slättberg i Leksands kommun och en brand i en förrådsbyggnad.

– Det ska vara någon gammal förrådsbyggnad till järnvägen, berättar Johan Szymanski, räddningschef på Brandkåren Norra Dalarna.

Han berättar också att det brunnit rejält, men att det inte funnits någon risk för någons liv och hälsa eller för att branden skulle sprida sig.

– Branden är släckt, vi jobbar med vad vi kallar för eftersläckning och kommer att vara kvar på platsen ett tag. Det är stora skador på byggnaden, men den står kvar, berättar Szymanski vid 21.45.

Tidigare under kvällen har man bland annat haft rökdykare inne i byggnaden för att bekämpa branden som troligtvis orsakats av en vinkelslip.

– Troligtvis har den orsakats av en vinkelslip. Ungefär en halvtimme innan ska någon ha varit där och arbetar med en sådan, säger Szymanski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.