”Finns inte mycket kvar av paviljongen” – Hör svt:s reporter Aleksandra Stålfors rapportera från brandplatsen. Foto: Aleksandra Stålfors, SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Efter branden: Gylle skola hålls stängd även på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Polisen rubricerar branden på Gylle skola som misstänkt allmänfarlig vårdslöshet. Under fredagen kommer en teknisk undersökning att genomföras. Skolledningen räknar med att skolan kan öppnas igen för elever på tisdag, nästa vecka.

På torsdagseftermiddagen började det brinna kraftigt i taket på en av byggnaderna vid Gylle skola i Borlänge. Byggnaden där branden startade höll på att rivas och rivningsarbetet hade pågått under torsdagen, uppger polisen.

Elever som befann sig i närliggande byggnader evakuerades – men enligt räddningstjänsten kunde branden begränsas så att den inte nådde andra byggnader. Inga personer kom till skada.

Rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet

Det är fortfarande oklart hur branden startat och under fredagen kommer polisen att göra en teknisk undersökning på platsen. Polisens rubricering är just nu allmänfarlig vårdslöshet. Polisens presstalesperson Stefan Wickberg berättar under fredagsmorgonen att man gjort ett antal förhör.

– Vi gör förhören förutsättningslöst. Är det så att det inte finns någon naturlig förklaring så kan ju någon vara ansvarig i slutändan, säger han och fortsätter:

– Det finns ingen naturlig förklaring i nuläget. 

Platsen är fortsatt avspärrad under fredagen och vaktas av väktare. Enligt polisen föreligger rasrisk på platsen.

Under fredagseftermiddagen meddelar skolledningen att både skola och fritidshem kommer att hålla stängt även på måndag. Från och med tisdagen 19/5 räknar man med att all verksamhet är igång igen. Gymnasieelever som hämtar matlådor på skolan kommer att kunna göra det från Gylleskolans kaj under måndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer