Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om hur branden i Paradiset slagit hår mot Tjärna Ängars ungdomar. Foto: SVT

Branden på Träffpunkten Paradiset upprör – ”För många ett andra hem”

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt på mötesplatsen Träffpunkten Paradiset på Tjärna Ängar under lördagskvällen. Nu står många ungdomar utan någon fysisk mötesplats.

– Hoppas nu att kommunen tar tag i det här, säger föreståndare Monica Bodin.

Åtta enheter från räddningstjänsten i Borlänge och Falun skickades vid 22.44-tiden på lördagskvällen ut till en brand på mötesplatsen Träffpunkten Paradiset i området Tjärna Ängar.

– De har slagit ner det mesta av branden och de har öppnat tak för att leta efter glödbränder, berättade Claudia Giare på SOS Alarm under kvällen.

Branden flammade dock under söndagsmorgonen upp igen och räddningstjänsten fick återvända. Polisen har under helgen spärrat av platsen i väntan på en teknisk undersökning, det för att klarlägga hur branden startat.

– I nuläget finns det inget som tyder på att det startat naturligt, säger Christina Hallin, presstalesperson på Polisen Bergslagen.

Den tekniska undersökningen kommer att utföras under tisdagen.

Hör i klippet föreståndare Monica Bodin och Salam Abu-Iseifan från Rädda Barnen om hur branden slagit hår mot Tjärna Ängars ungdomar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.