Jan Bohman (S) säger att det nu gäller att snabbt sätta sig ned och utreda hur arbetet som bedrivits på Träffpunkten Paradiset ska kunna drivas vidare. Foto: Rickard Sjödin, SVT Arkiv

Borlänges kommunalråd efter nattens brand : ”Det är förjävligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen utbröt en kraftig brand i Träffpunkten Paradiset på Tjärna Ängar i Borlänge.

– Ett stort avbräck för en viktig verksamhet i det här området, säger kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S).

Träffpunkten Paradiset är en mötesplats för ungdomar och andra verksamheter i området. Räddningstjänsten arbetade med att släcka lågorna under natten och ännu är det för tidigt att säga precis hur stor skada byggnaden har åsamkats.

– Den första tanken som far genom huvudet är att det här är förjävligt. Den andra att det var tur att ingen kom till skada i alla fall, säger Jan Bohman (S).

Branden tros vara anlagd

Polisen ser inget naturligt skäl till att branden ska ha startat och har därför inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Om det är anlagt så är det otroligt viktigt att reda ut varför det har hänt och att lagföra den eller de som ställer till sådant här elände.

Jan Bohman pratade med Monica Bodin, föreståndaren för fritidsgården, under söndagen:

– Personalen är såklart jätteledsna. Det är oerhört engagerad personal som lägger otroligt mycket tid och kraft för att skapa en vettig verksamhet och nu ser de bara allt raseras i en brand. Det är oerhört tungt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här brinner Träffpunkten Paradiset på Tjärna Ängar. Foto: Rickard Sjödin

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.