Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är otroligt sorgligt det som har hänt” – hör Frida Stenback, samordnare på Ung Fritid om problematiken efter explosionen. Foto: Niko Ago/SVT

Ett och ett halvt år efter branden i Borlänge: Fritidsgårdens nya lokaler allvarligt skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomarna i Västra Borlänge har varit utan fritidsgård i sjutton månader. Nu får de vänta ännu längre. Explosionen som nyligen inträffade i minigallerian i Tjärna Ängars centrum orsakade skador på den byggnad som skulle bli den nya fritidsgården.

I oktober 2021 brann den enda fritidsgården som fanns på Tjärna Ängar ner. Fastigheten revs och kommunen förberedde en annan mötesplats belägen ganska nära den gamla fritidsgården. Planen var att öppna inom kort. Men i samband med explosionen vid minigallerian skadades lokalerna svårt.

”Sorgligt att vi inte kan öppna”

Nu behövs mer tid för att hitta en lösning, och ungdomarna i västra Borlänge förblir utan fritidsgård.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

– Det är sorgligt att vi inte kan öppna när vi nästan var framme, säger Frida Stenback, samordnare Ung Fritid på Borlänge kommun.

Kommundirektören Åsa Granat säger att kommunen nu letar efter alternativa lösningar.

Starta videon för att höra mer om hur kommunen tänker kring problemet med fritidsgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

Mer i ämnet