Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför polisen ökar sin närvaro i området efter det som hänt, i klippet. Foto: Anders Hansson / SVT

Efter explosionen vid matbutiken – polisen ökar närvaron på Tjärna Ängar

Uppdaterad
Publicerad

Den särskilda områdespolisen på Tjärna Ängar har nu fått i uppdrag att prioritera närvaron  i området för att återskapa lugnet efter explosionen som inträffade vid en matbutik där i onsdags. Detta kommer att visa sig för allmänheten genom att fler poliser syns i uniform.

Spåren av explosionen syns tydligt. Väggen är borta och hantverkare jobbar med att täppa till det hål som uppstått i byggnaden.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad och polistekniker har arbetat på platsen med att leta spår. De är inte längre kvar, men platsen är fortsatt avspärrad och bevakas av väktare.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

– Folk undrar vad som har hänt. Det finns en enorm besvikelse bland invånarna här, att det hänt där man brukar gå och handla, säger Johan Barck som är områdespolis.

Fotpatrullera i området

Nu har polisen fattat beslut om att öka närvaron på Tjärna Ängar som ligger i Borlänge kommun, och kommer att patrullera till fots i större utsträckning än tidigare.

I klippet: Områdespolisen Johan Barck berättar mer om hur polisen ska arbeta den närmaste tiden på Tjärna ängar och varför de ökar sin närvaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

Mer i ämnet