Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta videon för att höra vad ungdomarna tycker om explosionen. Foto: Niko Ago/SVT

Ungdomar efter explosionen vid fritidsgården på Tjärna Ängar: ”Vi har ingenting att göra”

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomar på Tjärna Ängar uttrycker stark frustration över att explosionen som inträffade i Borlänge skadade en fritidsgård så allvarligt att den inte kan öppna som planerat.

Den gamla fritidsgården brann ner hösten 2021 och den nya som var planerad att öppna snart blev allvarligt skadad i explosionen som inträffade i början av mars. Nu har ungdomarna ingenstans att mötas.

– Ute är kallt, hemma är trångt och tråkigt och vi har ingenstans att gå för att träffa andra ungdomar, säger 16-årige Abdurahman.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

När vi träffar Abdurahman är han tillsammas med sin kompis Abdullahi, som är i samma ålder och går i samma årskurs.

Oklart när fritidsgården öppnar

– Livet i vinter är väldigt tråkigt för oss ungdomar, säger Abdullahi. De yngre barn kan åka pulka men i vår ålder har man ingenting att göra förutom att spela spel och titta på mobiltelefonen.

Skadorna som explosionen orsakade fritidsgården var stora enligt de ansvariga, och ingen vet när den kommer att vara klar för att öppna.

Starta videon för att höra vad ungdomarna tycker om explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

Mer i ämnet