Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet får vi följa med runt i byggnaden och se förstörelsen med plankor och sladdar som fortfarande hänger från taket. Foto: Niko Ago/SVT

Explosionen i Borlänge: Se förödelsen på insidan

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion förstörde för en knapp vecka sedan entrén till en butiksbyggnad på Tjärna Ängar. Nu visar bostadsbolaget Tunabyggen för första gången upp skadorna på insidan. 

Polisen har konstaterat att explosionen som ägde rum vid 04.00-tiden på onsdagsmorgonen inte var en olyckhändelse. Vad som exploderade är fortfarande oklart.

– Hur man åstadkommit det här återstår att se, säger polisens förundersökningsledare Lars Nordanbro.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

Butikerna öppna igen

Det återstår fortfarande analys av den tekniska undersökning som gjorts på platsen, och av de övervakningsfilmer som samlats in.

Byggnaden som ägs av det kommunala bostadsbolaget Tunabyggen stängdes till en början, men sedan i lördags har butikerna i byggnaden kunnat hålla öppet.

Starta videoklippet för att se hur mycket som har förstörts inne i entrén!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

Mer i ämnet